Vibrio cholerae bacteremia (non-O1/non-O139): case report
DOI:
https://doi.org/10.35663/amp.2020.373.993Keywords:
Bacteremia, Vibrio cholerae non-O1, Diabetes mellitus, Water pollution, Pancreatic neoplasmsAbstract
Vibrio cholerae (non-O1/non-O139) is an uncommon pathogen that causes infection in humans, it is a free-living microorganism in river and sea waters, where it colonizes fish and shellfish, which are the main transmission sources. We present the case of a 78-year old man with a history of diabetes mellitus and suspected pancreas malignancy; who was brought because of fever disease with abdominal pain, and Vibrio cholerae bacteremia was documented, so antibacterial therapy was started, and his clinical condition resolved. Since this case was related to the ingestion of contaminated water, we notified the authorities so the infectious source may be controlled, and this intervention will prevent the occurrence of infections in persons in contact with this particular water source.
Downloads
Downloads
Published
Issue
Section
License
Esta obra está bajo una Licencia Creative Commons Atribución 4.0 Internacional.
Aquellos autores/as que tengan publicaciones con esta revista, aceptan los términos siguientes:
- Los autores/as conservarán sus derechos de autor y garantizarán a la revista el derecho de primera publicación de su obra, el cuál estará simultáneamente sujeto a la Licencia de reconocimiento de Creative Commons que permite a terceros compartir la obra siempre que se indique su autor y su primera publicación esta revista.
- Los autores/as podrán adoptar otros acuerdos de licencia no exclusiva de distribución de la versión de la obra publicada (p. ej.: depositarla en un archivo telemático institucional o publicarla en un volumen monográfico) siempre que se indique la publicación inicial en esta revista.
- Se permite y recomienda a los autores/as difundir su obra a través de Internet (p. ej.: en archivos telemáticos institucionales o en su página web) antes y durante el proceso de envío, lo cual puede producir intercambios interesantes y aumentar las citas de la obra publicada. (Véase El efecto del acceso abierto).